Örökkévalóság, minimum

Jelenkor, 2015. január

A szerk.

Megjelent a Jelenkor idei első száma.

 

A Jelenkor Oravecz Imre Ókontri című regényének fejezetével, Mesterházy Balázs verseivel és Szabó Levente a Trefort-kerti emlékműről értekező írásával kíván boldog új évet a honlap olvasóinak.

Oravecz Imre az Ondrok gödre és a Kaliforniai fürj után folytatja regénysorozatát. Az Ókontri a második regényből már ismert amerikai tájra vezeti olvasóit, bemutatva az Árvai család életét az újhazában. A mű korábbi részlete a Jelenkor a 2014. februári számában jelent meg.

„Kell, hogy az élőknek is adhass valamit. Úgyhogy elkísérhetsz, igen, / persze csak egy darabig, de aztán megmutatom, ahogyan én halok.”

„Nem mennénk, egy kicsit még maradnánk, / néha, amikor jó, akkor szólnánk, / csak hogy nyugtázzuk: na, ez most egy egész / kis örökkévalóság.”Mesterházy Balázs Tandori-átirataival ajánljuk a januári versrovatot.

Szabó Levente, az ELTE második világháborús áldozatainak Trefort-kerti emlékművét tervező és kivitelező MM Csoport építésze az emlékmű koncepciójáról értekezik. Az íráshoz kapcsolódó galériában Albert Farkas, Arnóth Balázs és Polgárdi Ákos az emlékműről készített fotóit tekinthetik meg. 

 

(Ajánlónkat Albert Farkas fotója illusztrálja.)

2015-01-11 15:40:00