Debütáló szerzőink: Bendl Vera

Bendl Vera
Cimkék: bendl vera, debüt

Nemrég indult rovatunkban Bendl Vera mutatkozik be, akinek a szeptemberi Jelenkorban látott napvilágot novellája.

Bendl Vera írásai a Jelenkor folyóiratban>

 

Hát persze, hogy baba koromban már írónak készültem, csak kellett várakozni egy kicsit, hogy ez meg is valósuljon. Minden abból fakadhatott, hogy az emberek a mózeskosaras időszaktól fogva abszurd módon viselkedtek: lényegében mást mondtak, mint amit csináltak, és más dolgok történtek, mint amiknek történniük kellett volna szerintük. Ez hamar szöget ütött a fejemben, nagyjából a zenésen keringő kismackókat bámulva, és arra jutottam, ez elég izgi, ha lehet, megírom. Megsúgtam a mackóknak, „író leszek”.

Szerencsére őrizték a titkot, kellett is, mert a novelláskötetem csak 2018-ra készült el, A másik férfi címmel. Addig főként a 2000-ben publikáltam, azt is félve. Most is félek, csak egy kicsit kevésbé. Időközben két gyerekkönyvem is megjelent – teljes meglepetés, leginkább azért, mert a mackóknak nem súgtam ilyet: gyerekkönyveket fogok írni ‒, a Mihályi Csongor és az időgyurma és a Berci nem megy iskolába. Állítólag a gyerek- és felnőtt köteteim nagyon különböznek nem csak téma szempontjából, de ezt mások mondják, én nem tudom.

Nehezemre esik magamról beszélni, viszont annak, hogy a novellám most olvasható a Jelenkorban – hát, annak nagyon örülök.

2020-09-25 15:00:00