Karantén-körkérdés: Jászberényi Sándor

A szerk.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban voltunk kíváncsiak szerzőink véleményére. Jászberényi Sándor válaszai.

Jászberényi Sándor írásai a Jelenkor folyóiratban>

Hogyan telnek a napjai koronavírus idején? Milyen tevékenységekkel tölti az idejét?

Rengeteget szeretkezem a feleségemmel. Ha elfáradunk, akkor eszünk vagy koktélokat gyártok a tetőteraszon. Balzsamos meleg van Kairóban, jó nézni, hogy lobog a színes beduin sátor szövete a Nílus felől fújó szélben. A fiammal napi harminc percben közösen edzünk a messengeren keresztül, illetve különböző játékokkal játszunk. Regényt írok, képeket rendezgetek és olvasok egyébként.


Sokak szerint eljött az ideje annak, hogy mindenki bepótolja azt, amit régóta halogat. Mit szeretne most elolvasni, vagy miről szeretne írni, amire eddig nem volt lehetősége?

Szeretnék rendesen megtanulni koktélokat csinálni, illetve összerakni egy válogatást Az Ezeregyéjszaka meséiből a fiamnak. Emellett be szeretném fejezni a regényemet, egy novelláskötetet csak nyugati történetekkel, valamint kategorizálni és címkézni a fotóarchívumomat. Ezeket halogattam eddig.
 

Mi lesz az első dolga, ha elmúlik a járványveszély, és az élet ismét visszatér a régi kerékvágásba?

Sosem fog visszatérni az élet a régi kerékvágásba. Azt hiszem, pont ideje lesz felkészülni a következő globális problémára, mert hogy lesz, az biztosra vehető. Ha nem újabb vírus, akkor háború, ha nem háború, akkor az ökoszisztéma összeomlása. Olyan gazdasági válság jön, hogy egyszerűen nem tudok semmilyen hétköznapi dologra gondolni. 

2020-04-06 17:00:00