Karantén-körkérdés: Kukorelly Endre

A szerk.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban voltunk kíváncsiak szerzőink véleményére. Kukorelly Endre válaszai.

Hogyan telnek a napjai koronavírus idején? Milyen tevékenységekkel tölti az idejét?

Jól, és sebesen. Hogy jó, az oké, hogy sebesen, azon csodálkozom. Semmi sem fért rám annyira, mint hogy ne menjek sehová. Nem megyek sehová. Március 10-én jöttem meg Kubából, azóta ki se lépek a kertkapun. Ház, kert. Dolgozom, de nagyon, és olvasok.

 

Sokak szerint eljött az ideje annak, hogy mindenki bepótolja azt, amit régóta halogat. Mit szeretne most elolvasni, vagy miről szeretne írni, amire eddig nem volt lehetősége?

Egy belga revolver címmel esszé- és publicisztikakötetet rakok össze. Interjúrészletek is lesznek benne. Rendbe szedem az olvasónaplómat, előveszek régen olvasott könyveket stb., ez majdnem a legélvezetesebb. Versírás is van, ez már-már mindennél élvezetesebb. Az Ezer és 3 folytatása, a Rom című projektem 3. kiadásának előkészítése. Vacakolok egy színdarabon. Nagy rendet csinálok a komputeremben. Lassan legyógyulok arról, hogy a pártok politikai purparléját kövessem. Megbotránkoztam benne. Remélem, minél többen ráébrednek arra, milyen szépen múlik az idő, ha a seggükön ülve belesüppednek egy könyvbe. Várom, hogy a döntéshozók a helyzettől szívből megrendülve végre álljanak neki az alapkérdések – a cigányság és a hajléktalanok helyzete – gyökeres megoldásának. Remélem, megússzuk; ha egészen nem is, valamennyire mégis. Drukkolok annak, hogy Mészáros Sanyi és Farkas Zsolt végleg abba bírja hagyni a cigizést. Ezek vannak. 2020. április 2. van.

 

Mi lesz az első dolga, ha elmúlik a járványveszély, és az élet ismét visszatér a régi kerékvágásba?

Az élet ismét visszatér a régi kerékvágásba?

2020-04-05 12:00:00