Jelenkor 60-körkérdés: Krupp József

Krupp József

Körkérdést intéztünk a Jelenkor 60. évfordulóra összeállított, ünnepi számában publikáló szerzőkhöz. KRUPP JÓZSEF válaszai.

Krupp József írásai a Jelenkor folyóiratban>

 

Mi jut eszedbe, ha azt hallod, Jelenkor folyóirat?

A gyönyörű színe. Amikor elkezdtem folyóiratokat olvasni, a barna Holmi és a fehér Alföld mellett maga volt az extravagancia. Ezenkívül a kíváncsiság: hogy mindig várom, mi lesz az új számban.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a lappal, és milyenek voltak az első emlékeid, benyomásaid?

Húsz évvel ezelőtt, elsőéves egyetemistaként kezdtem olvasni a lapot, eleinte csak könyvtárban. Kétezertől szoktam megvásárolni. A hetekig magammal hurcolt első számokból ma is egész mondatokra emlékszem. Nagyon jólesett, amikor Nagy Boglárka 2007 őszén megkeresett azzal, hogy olvasott tőlem néhány recenziót az ÉS-ben, és örömmel fogadna tőlem írást a Jelenkorba.

 

Mi az, ami miatt szerinted fontos lenne, hogy a Jelenkor irodalmi folyóiratként megünnepelhesse a 100. születésnapját is?

Ha 2058-ban lesz egy színvonalas irodalmi folyóirat, melyet ráadásul Pécsen szerkesztenek, az azt jelenti majd, hogy a magyar folyóirat-kultúra él, s ez igen örvendetes lesz a magyar irodalom és egész Magyarország szempontjából.

2018-12-03 15:00:00