1. Pécsi Zsidó Kulturális Fesztivál

A szerk.

Vasárnap kezdődik az egyhetes rendezvény a Pécsi Napok kísérőprogramjaként.

Szeptember 10-én, vasárnap az ünnepélyes megnyitó után Hábel János levéltári gyűjtéséből készült felolvasószínházi előadást lehet megtekinteni Pécsi levelek 1944-ből címmel.

Este pedig a Zsinagógában a Kántorkoncert – Jiddish Soul – Zsidó lélek című koncert hallgatható meg, amelyen a fellépők a jiddis és héber daloktól a hollywoodi és izraeli melódiákig és slágerekig sok mindent megidéznek.

Szeptember 12-én, kedden a Modern Magyar Galériában Vojnich Erzsébet és Szüts Miklós festményeiből nyílik kiállítás, Várkonyi György mond megnyitóbeszédet.

Szeptember 14-én, csütörtökön Bálint András Arany János-estje tekinthető meg a Művészetek és Irodalom Házában.

Szeptember 15-én, pénteken Ember Judit a Fagyöngyök (1978) és az „És ne vígy minket kísértésbe…” (1993) című filmjeit vetítik az Apolló Moziban, a vetítések előtt Stark András mond bevezetőt.

Szeptember 16-án, szombaton, szintén az Apolló Moziban lesz Dér Asia Visszahúz a múlt – Ember Judit portréja című filmjének díszbemutatója, a rendezővel Stark András beszélget.

Szeptember 17-én, vasárnap délelőtt a gyerekeket is várják: Kőszegi Juci vezeti az ÉLD ÁT / Játszóház gyerekeknek a zsidóságról című programot. Közben a Kossuth téren kezdetét veszi a Sólet Fesztivál, amelynek keretében Stark András beszélget Fűszeres Eszter gasztrobloggerrel a zsidó konyha fortélyairól.

A programsorozatot Hámori Gabriella estje zárja, aki Gyarmati Fanni naplójából készített előadást.

2017-09-07 15:55:00