Könyvfesztivál Budapesten – Orhan Pamukkal

A szerk.

Április 20. és 23. között rendezik meg a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek idén is a Millenáris ad otthont.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. 2017-ben a visegrádi négyek közelgő magyar elnökségének apropóján Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatja be kortárs irodalmát és kultúráját. A fesztivál díszvendége idén a török Orhan Pamuk lesz.

A fesztivál programjának idén is része (immár tizenhetedik alkalommal) az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik. A szerzőkkel szombaton délután (13 óra) Gács Anna és Forgách András beszélget. Pénteken 10 és 17 óra között kerül sor az Európai Írótalálkozóra, ahol különböző témakörökben (például Tendenciák a visegrádi országok irodalmában, Európa női szemmel) kerül sor kerekasztal-beszélgetésekre.

További információk: http://www.konyvfesztival.com/

2017-04-19 15:00:00