Nyomkeresők – Kertész Imre-emléknap

A szerk.

Közös rendezvényt szervez a Magvető Kiadó, a Szépírók Társasága és a Kelet Kávézó április elsején. Az apropó: egy évvel ezelőtt hunyt el Kertész Imre.

 

Az emléknap címe Kertész Imre egyik művének címét és az alkotó szellemiségét idézi. A szervezők szándéka, hogy a résztvevők közelebb kerülhessünk a szerző örökségéhez. Az emléknapon három, egymáshoz lazán kapcsolódó programra kerül sor.


 

16 óra: Kertész Imre Pestje

Városséta Szegő János vezetésével, beszélgetéssel és felolvasással a különböző helyszíneken. Találkozás a Klinikák metróállomás bejáratánál. A séta körülbelül két óra hosszú, és a Keleti pályaudvarnál ér véget, majd a jelenlévők közösen átmennek az emlékestnek helyet adó Kelet Kávézóba. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a keletkult@gmail.com e-mail címen.

19 óra: Kertész Imre öröksége

Felolvasnak: Fehér Renátó, Gács Anna, Krusovszky Dénes, Sándor Iván, Spiró György, Szűcs Teri és Turi Tímea. Zenél: Ágoston Béla. 

21 óra: Felolvasás Kertész Imre műveiből

Az olvasók a Kelet Kávézóban lehetőséget kapnak, hogy felolvassanak Kertész Imre műveiből egy-egy rövid szövegrészletet. A szervezők kérése: mindenki maximum néhány perces részletet hozzon, s előzetesen jelezze részvételi szándékát a keletkult@gmail.com címen.

2017-03-24 10:45:00