Bábszínházi Világnap

A szerk.

Március 21-én változatos programok várják az érdeklődőket a Bóbita Bábszínházban.

 

Délelőtt 10 és délután 14 órakor a Terülj, terülj, asztalkám! című klasszikus, paravános-kesztyűs bábelőadást láthatják a pécsi és Pécs környéki óvodások, kisiskolások, majd közelebbről is megismerkedhetnek a bábokkal és mozgatóikkal.

Az előadások után, 11:30 és 15:30 órától Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója kalauzolja végig a zegzugos, titkos sarkokkal és kincsekkel teli Mesepalotában az érdeklődőket.

A Bóbita Bábmúzeumban Orosz Klaudia Jászai Mari-díjas tervező Töredékek 2. című kiállítását lehet megtekinteni, be lehet lesni a színfalak mögé, valamint a bábkészítő műhelybe, és a Bábmúzeum interaktív termében ki is próbálhatók a különféle technikákkal készült bábfigurák.

Szintén a Bábszínházi Világnapon nyílik a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumban Bóbita 50 címmel a Bóbita Bábszínház felnőtteket és gyermekeket egyaránt megszólító kiállítása, ahol korszakot és stílust teremtő bábokat, „emlékező” díszletelemeket, jelmezeket, plakátokat tekinthetnek meg a látogatók. A 15 órakor kezdődő kiállítást Papp Melinda és Illés Ilona, a Bóbita bábszínészei nyitják meg papírszínházi mesékkel.

2017-03-17 10:00:00