25. JAK-tábor Szigligeten

A szerk.

Augusztus 27-31. között 25. alkalommal várja a jelenlegi és leendő irodalmárokat a szigligeti JAK-tábor. Az irodalmi programok mellett a cél ezúttal is a művészeti élet aktuális kérdéseinek megvitatása szakmai közegben. Jelentkezni augusztus 19-ig lehet.

Idén jubileumi 25. évére készül a JAK-tábor. A helyszín ismét Szigliget, a programok viszont évről évre folyamatosan bővülnek. A megszokott költői (Kemény István), próza- (Bán Zsófia) és drámaszeminárium (Visky András) mellett ezúttal kritikusi továbbképzőt tart Keresztesi József, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel pedig idén is lesz „slaminárium” Pion István, Simon Márton és Závada Péter irányításával.

Az irodalom- és kultúrtörténeti előadásokat ezúttal Németh Zoltán tartja A posztmodern magyar irodalom hármas stratégiája címmel, a kiemelt vendég idén Schein Gábor.

Sor kerül kerekasztal-beszélgetésekre is irodalmárokkal, képzőművészekkel, színházi szakemberekkel és intézményvezetőkkel a kultúrpolitika és a művészeti autonómia témakörében, a határontúli folyóiratok szerkesztői pedig a posztszocializmus valamint a kultúraköziség kérdéseiről beszélgetnek.

Tompa Andreát és György Pétert frissen megjelent könyveik kapcsán valós és képzelt Erdély(ek)ről faggatják a szervezők.

Augusztus 31-én a tábori közgyűlésen szavazásra is sor kerül az új tagok felvételéről. A tagfelvétellel kapcsolatos információkról bővebben: http://www.jozsefattilakor.hu/index.php?submenu=tagfelvetel

A tábor időpontja: 2013. augusztus 27-31.
Helyszín: Szigliget, Esterházy Kastély
Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 19.

 

Az jelentkezés részleteiről, a részvételi díjról és a pontos programról bővebben a JAK honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők:

http://www.jozsefattilakor.hu/index.php?submenu=rendezvenyek&id=1257&details=1&cat=4

2013-08-14 15:30:00