Pécsi hét Erdős Virággal és Ivana Sajkóval

A szerk.

Horvát irodalmi est, monodráma, Erdős Virág fellépése, festménybemutató várja az érdeklődőket ezen a héten Pécsett.

 

 

 

 

 

 

 

Október 18-án a Lettre folyóirat horvát-magyar irodalmi estjén mutatják be Ivana Sajko (fotó: voxfeminae.net) Családom története dióhéjban című könyvét. Az est során a szerző mellett közreműködik Parti Nagy Lajos, Radics Viktória és Csordás Gábor.

A részvétel ingyenes!

 

 

 

A Liberális Magyarországért Alapítvány – ALMA szervezésében szintén ezen az estén lesz látható Sárosdi Lilla főszereplésével a Vakság című monodráma. A Scherer Péter által rendezett előadás – többek között – a vakság valódi természetére keresi a választ.

A darabot követően kötetlen beszélgetésre kerül sor Kroll Judit és/vagy Juhász Tamás látássérült vendégekkel.

A színmű 1000 Ft-os támogatói jegy ellenében tekinthető meg. A szervezők kérése, hogy a pontos kezdés érdekében a nézők már 17:30-tól gyülekezzenek a helyszínen!

 

 

 

Október 20-án a Mérték Médiafesztivál kísérőprogramjaként tekinthető meg Erdős Virág Énekelt versek című estje. A szerző megzenésített szövegeit Bakos Zita kíséri zongorán.

A részvétel ingyenes!

 

 

Október 21-én a Janus Pannonius Múzeum folytatja Kávéházi esték pécsi műbarátoknak című programsorozatát. Az e havi alkalmon Nagy András esztéta Haraszti Pál István akna című alkotását mutatja be, majd Fekete Richárd költővel, irodalomtörténésszel, a Bányaidő című verseskötet szerzőjével beszélget a pécsi bányászat szociális és kulturális összefüggéseiről.

A részvétel ingyenes!

 

2016-10-17 21:00:00