Irodalom a Katlanban

Az Ördögkatlan Fesztivál irodalmi programja

A szerk.

Néhány nap, és indul az Ördögkatlan Fesztivál! Ahogy megszokhattuk – a színházi, képzőművészeti, zenei, filmes programok mellett az irodalom is helyet kap.

 

Idén, immár hatodszor, ismét beköltözik öt napra az Ördögkatlan Fesztivál a baranyai falvakba, telis-tele jó zenével, színházi előadással, kiállítással, családi programmal. Az összművészeti kavalkádban irodalmi rendezvényekben sem lesz hiány.

Az első este slam poetry találkozóval indul (Kisharsány, Kovács Udvarház, kedd, 21:30), de a hét további részében is szerephez jut a zene és a költészet találkozása. A Költészet popritmusban című irodalmi koncerten Erdős Virág, Háy János, Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Sárközy Zoltán, Szűcs Krisztián, Szálinger Balázs és Beck Zoli írják újra és játsszák el egymás műveit (Nagyharsány, Narancsliget, szerda, 17:30).

Shakespeare szonettjeit a jazz, a hip-hop, a kortárs improvizatív zene stílusában a W.H. formáció értelmezi újra (Vylyan Terasz, szerda, 18:00); a Szabadkai Népszínház „irodalmi kávéház”-ában pedig Ady-, József Attila-, Radnóti-, Weöres Sándor- és Domonkos István-verseket hallhatunk megzenésítve (Vylyan Terasz, péntek, 18:00). Scherer Péter és a Nézőművészeti Kft Adyról és Petőfiről készült rövidebb színházi összeállítással, amelyben más fényben is megismerhetjük a két klasszikust (Palkonya, Faluház, csütörtök, 12:30 és 15:30).

Idén is lesznek beszélgetések. Háy János szerdán (14:30) Szálinger Balázzsal beszélget Köztársaság című drámájáról, csütörtökön (15:00) pedig Erdős Virágot kérdezi „ezt is el” című legújabb kötetéről. A beszélgetések helyszíne a Vylyan Terasz.

A legnagyobb hangsúlyt idén is a színházi előadások kapják: a Bárka Színház, a Jel Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház, a Debreceni Csokonai Színház, a Forte Társulat és a Pintér Béla Társulat előadásában láthatunk darabokat.

A fesztivál helyszínei: Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan, Beremend
Időpont: 2013. július 30. – augusztus 3.

 

A teljes program és a fesztivál egyéb részletei az alábbi linken érhetők el: http://www.ordogkatlan.hu/

2013-07-28 09:00:00