Heti menü: Háy, Nyáry, Varró Pécsen

Az Országos Könyvtári Napok pécsi programjairól

A szerk.

A Csorba Győző Könyvtár Baranya megyében 2016. október 3. és 12. között tizenegyedik alkalommal szervezi meg az Országos Könyvtári Napok megyei rendezvényeit. A sorozat programpontjai között szemezgettünk.

A hétfői nyitónapon Molnár Krisztina Rita költőnővel dr. Béres Judit beszélget a Belvárosi Fiókkönyvtárban (Király utca 9., ezdési időpont: 17 óra).

Október 4-én, kedden kerül sor a Rendhagyó Irodalomórára, amelynek helyszíne a Tudásközpont nagyelőadója lesz. A főleg középiskolásokat és egyetemistákat megcélzó eseményen négy kortárs költő (Háy János, Horváth Kristóf, Kiss Judit Ágnes és Varró Dániel) lép fel, mindegyikük egy-egy klasszikus költőről (Aranytól Adyig) beszél majd. A zenét az MsU613 (Pap Balázs és Etlinger Mihály) biztosítja. (16–20 óra között.)

Az október 6-i író-olvasó találkozó vendége Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész lesz, akivel a Jelenkor főszerkesztője, Ágoston Zoltán ezúttal az idén megjelent Merész magyarok című kötetéről is beszélget majd. (Tudásközpont, Nagyelőadó, 17 óra.)

A könyvtári napok rendezvényeihez tartoznak olyan események is, mint az október 24-ig nyitva tartó Rejtő Jenő-emlékkiállítás (Tudásközpont, földszinti aula). Október 3-7. között zajlik a könyvcsere akció is a Tudásközpontban. Hétvégi programajánló: a könyvtár Retro Könyvvására csatlakozik a pécsbányai Gesztenye Liget Fesztiválhoz (október 8., szombat, 10–16 óra között, Gesztenyés utca 17.)

A programok ingyenesek.             

A Országos Könyvtári Napok részletes baranyai programja >>>

Cseri László fotója

 

2016-10-03 14:00:00