Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny

A szerk.

Idén ismét megrendezik a nagy múltú, először 1933-ban indított zongoraversenyt a Zeneakadémián.

 

Szeptember 2-a és 11-e között nívós komolyzenei programot látogathat a közönség. A nemzetközi zongoraverseny tízfős zsűrijének díszelnöke Kurtág György, elnöke Kun Woo Paik. Ők fogják bírálni az előrostán átjutott zenészeket, akiknek a többkörös versenyben előre meghatározott etűdöket, dalátiratokat és operaparafrázisokat vagy szabadon választott Liszt-műveket előadva kell összemérniük tehetségüket. A döntőbe jutott versenyzők már kétszer lépnek színpadra, s első körben Liszt Ferenc h-moll szonátáját, majd másodjára az Esz-dúr zongoraverseny, az A-dúr zongoraverseny vagy a Haláltánc közül valamelyiket kell előadniuk. A versenyzőknek minden darabot kotta nélkül kell játszaniuk, s a döntőben már a zsűri dönti el, mely darabokat szeretnék hallani.

 

A verseny első három helyezettje komoly pénzjutalomban részesül, emellett osztanak közönségdíjat, illetve külföldi és magyar művészeti intézmények, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából különdíjakat.

A versenyprogram belépős, 2-a és 4-e között a zongoraverseny ingyenes kísérőprogramja a Liszt Ferenc téren megrendezett Zongorakarnevál.

A versenyről további információk ezen az oldalon érhetők el.

2016-09-02 14:00:00