Irodalom a Katlanban

A szerk.

Az Ördögkatlanon idén is részt vehetnek a Jelenkor és a Kritikai szalon beszélgetésein.

Ahogy az már megszokott, az Ördögkatlanon idén is izgalmas irodalmi programokat látogathatnak az érdeklődők, ezek között lesz a Jelenkornak és a Kritikai szalonnak két-két beszélgetése.

Az első Kritikai szalon témája Tóth Krisztina Világadapter című verseskötete, melyről Bagi Zsolt filozófus, Kemény Lili költő és Osztroluczky Sarolta irodalmár beszélgetnek majd Vilmos Eszter moderálása mellett.

A második alkalmon Darvasi László új regénye, a Taligás lesz terítéken, és Márjánovics Diána kritikus, Szolláth Dávid szerkesztő, irodalomtörténész és Tóth Orsolya irodalomtörténész fogják megvitatni Bozsoki Petra vezetésével.

A Jelenkor első beszélgetésén Kőrizs Imre második kötetét, A másik pikk bubit fogják bemutatni. A szerzővel Görföl Balázs szerkesztő fog beszélgetni.

Folyóiratunk második beszélgetése tarthat számot alighanem a legnagyobb érdeklődésre, vendégünk Röhrig Géza lesz, akit Ágoston Zoltán főszerkesztő kérdez majd. Röhrig friss, az ember aki cipőjében hordta a gyökereit című verseskötetét fogják bemutatni, de jó eséllyel szóba jön majd a Saul fia is.

A 9. Ördögkatlan minden irodalmi programja itt érhető el.

2016-07-26 11:00:00