Vita a fiatal irodalomról

A szerk.

Nyílt vitára hívták a fiatal írók a tehetséggondozókat és az írószervezeteket. A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, minden érdeklődőt várnak március 4-én 16 órától.

 

Az irodalmi életet felkavarta a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. létrejötte. Annak körülményei szerteágazó, többkörös vitát szültek. Ennek apropóján március 4-én délután az ELTE-n Beszélgetés a tehetséggondozásról, a fiatal irodalom jelenéről és jövőjéről címmel kétfelvonásos nyilvános beszélgetést kezdeményeznek a Fiatal Írók Közleményének aláírói.

 

Először a tehetséggondozásról esik szó Kabai Lóránt (Műút Szöveggyár), Mezey Katalin (sárvári diákíró tábor), Orbán János Dénes (Előretolt Helyőrség, KMTG), Szálinger Balázs (Hévíz folyóirat), Varga Betti (FISZ) és Vörös István (PPKE kreatív írás szak) részvételével.

Másodszor pedig az írószervezetek képviselői vitatják meg a fiatal irodalom rövid és hosszú távú lehetőségeit. A második blokk beszélgetői: Gaborják Ádám (JAK), Gács Anna (Szépírók Társasága), Orbán János Dénes (KMTG), Szentmártoni János (Magyar Írószövetség), Szőllősy Balázs (FISZ).

A második részre meghívtak a kormánytól is illetékeseket, így Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, aki nem tud részt venni az eseményen, valamint Hoppál Pétert, a kultúráért felelős államtitkárt és Seszták Miklóst, a nemzeti fejlesztési minisztert, ám válasz tőlük eddig nem érkezett.

Az esemény moderátora: Fehér Renátó (költő, kritikus)

(Kompozitfotó: Litera; Flyer: Szabó Imola Julianna)

2016-03-02 11:15:00