Bertók 80

A szerk.

December folyamán az ország több pontján köszöntik a költőt, és bemutatják új, a Magvető Kiadónál megjelent Firkák a szalmaszálra című verseskötetét.

 

 


 

Legelőször Szekszárdon fog új kötete kapcsán beszélgetni a költővel Ágoston Zoltán. Az esten közreműködik Frank Ildikó. A rendezvényt a Szépírók Társasága támogatja.

 

 

Valahol, valami. A Pécsi Nemzeti Színházban Bertók László szövegeiből összeállított estet tekinthet meg a közönség Lázár Balázs előadásában, Tallián Marianne közreműködésével.

 

Vése díszpolgárát köszönti szülőfaluja. A költővel Ágoston Zoltán beszélget. Zenével és versekkel közreműködik a Fejér Zoltán vezette nagyatádi Czindery Szépmíves Céh.

Bertók Lászlót, Pécs díszpolgárát dr. Páva Zsolt polgármester, Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója, valamint a Jelenkor szerkesztősége, írótársai, barátai köszöntik. Az esten közreműködik Parti Nagy Lajos, Keresztesi József és Szegő János, valamint a Szélkiáltó együttes. Bacskó Tünde és Köles Ferenc Bertók-verseket adnak elő. Az est házigazdája Ágoston Zoltán.

 

Budapesten Parti Nagy Lajos és Mohácsi Balázs köszöntik a költőt. Majd Bertók Lászlóval Csuhai István beszélget új kötetéről. Az esten közreműködik a Szélkiáltó együttes. (A Digitális Irodalmi Akadémia, a Magvető Kiadó és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös rendezvénye.)

2015-11-26 11:30:00