„A tanyától a bányáig”

A szerk.

Első alkalommal rendeznek kulturális fesztivált Pécsbányán. A rendezvényre a Jelenkor is meghívást kapott, az Olvasóligetben Görföl Balázs beszélget Fekete Richárd költővel és Kiss Tibor Noé íróval.

Október 3-án, szombaton rendezik meg a Gesztenye Liget Fesztivált Pécsbányán. A helyi civilek által hagyományteremtőnek szánt program fontos célja, hogy a városrészt egy új oldaláról is megismertesse. A Közösségi Ház kertjében elsősorban gyermekprogramokra, kézműves foglalkozásokra kerül sor, a Gesztenyésben felállított nagyszínpadon pedig többek között olyan előadók lépnek fel, mint Beck Zoltán vagy Grecsó Krisztián.

Az eseménysorozat szervezői a Jelenkor folyóiratot is bevonták a program kialakításába, hiszen az utóbbi időben a kortárs magyar irodalom újra fokozott érzékenységgel fordul társadalmi problémák felé. A 14 órakor kezdődő, „A tanyától a bányáig” címet viselő program során Görföl Balázs beszélget a Jelenkor szerzőivel. A lap szerkesztője az uránvárosi bányászcsaládból származó költőt, Fekete Richárdot és a Pécsbányán korábban futballedzéseket tartó Kiss Tibor Noét kérdezi.

Fekete Richárd (1986) idén megjelent verseskötete, a Bányaidő az uránbányászat világát mutatja be a maga teljességében. Kiss Tibor Noé (1976) a 2010-es Inkognitó után (melyben a saját transzneműségének feldolgozására tett kísérletet) tavaly jelentette meg az alföldi tanyavilágon élő emberek reménytelen sorsát ábrázoló Aludnod kellene című regényét.

 

A fesztivál eseményoldala a Facebookon >>>

Cím: Pécs, Gesztenyés utca 17. (40-es buszjárat, Ezeréves Gesztenyés megálló)

2015-09-30 12:45:00