Kedden kezdődik a 27. JAK-tábor

A szerk.

Augusztus 25. és 29. között rendezik meg az idei JAK-tábort. A helyszín – a hagyományokhoz híven – ismét Szigliget. A programok közül a következőket ajánljuk.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei tábor programja is sokszínű: a szervezők nemzetközi irodalmi, képzőművészeti és zenei rendezvényekkel várják a résztvevőket. Prózakurzust vezet Darvasi László, a líraszemináriumot G. István László tartja, Tompa Andrea irányításával pedig kortárs színházzal lehet foglalkozni.

Augusztus 25-én este, a tábor megnyitóján megzenésített versek hangzanak el: Herczegfalvi Zsanett és Bégányi Dániel szerzeményei. Ezt követően az R25 antológia bemutatójára kerül sor. Résztvevők: Borda Réka, Fehér Renátó, Kerber Balázs, Kovács Kristóf; moderátor: Pion István.

Augusztus 26-án az Amnesty International Magyarország kampánya során megjelent Tíz igaz történet című kötet kapcsán Czinki Ferenc beszélget Jeney Orsolyával, Karafiáth Orsolyával és Kiss Tibor Noéval. 16:00-tól Lányi Zoltán és Magolcsay Nagy Gábor Nyolcadik nap: a bolygó kifosztása című audiovizuális performansza tekinthető meg. Este pedig Fenyvesi Ottó és Domonkos István új köteteit mutatják be. A napot a Médeia fiai koncertje zárja.

Augusztus 27-én bemutatkoznak az új JAK-füzetek szerzői, Fekete Richárd, Ijjas Tamás, Toroczkay András és Urbán Ákos. 16:00-tól Karafiáth Orsolya moderálásával Czapáry Veronika, Sirokai Mátyás és Szőcs Petra beszélget. A téma: Ihlet, idegállapot, összművészet. Este Bartók Imre Goebbels című drámájáról lesz szó. Résztvevők: Bartók Imre, Miklósvölgyi Zsolt, Nemes Z. Márió és Szemerey Samu.

Augusztus 28-án a futball, irodalom és identitás témáját járja körül Gazdag József, Mán-Várhegyi Réka és Németh Gábor; a beszélgetést Kiss Tibor Noé moderálja. 19:00-tól az idén megjelent könyveik kapcsán Kiss Noémit és Szvoren Edinát kérdezi Mán-Várhegyi Réka. 21:00-tól az Akademie Schloss Solitude és a JAK közös csereprogramjának tizedik évfordulója alkalmából Manuel Ferrari és Andreas Bolm Chronicles of Solitude című filmjét fogják levetíteni. Az eseményen Gerevich András, Krusovszky Dénes és Nagy Ildikó Noémi fog felolvasni.

Augusztus 29-én 16:00-tól a Re:verse nemzetközi irodalmi fordítószeminárium osztrák tagjai (Isabella Breier, Julia Lajta-Novak, Maria Seisenbacher) mutatkoznak be.

2015-08-21 17:00:00