Pénteken kezdődik az Europa Cantat

A szerk.

Az Európai Kórusszövetség nemzetközi fesztiváljának idén Pécs ad otthont. Július 24. és augusztus 2. között a közönség több mint 130 koncertet hallgathat meg 20 pécsi és 14 regionális koncerthelyszínen.

 

Az Europa Cantat német és francia karnagyok kezdeményezésére jött létre 1959-ben. A fesztivált 1961 óta háromévente rendezik meg; a házigazda – az 1988-as alkalom után – újra Pécs lesz. A rendezvényen táncházak, kiállítások, szakmai és „felfedező” műhelyek, valamint karnagyok és zeneszerzők számára szervezett kurzusok várják a résztvevőket. Az alapprogramot a délelőttönként zajló műhelyfoglalkozások és szakmai rendezvények adják; esténként pedig a műhelyzáró koncerteken és a Közös Énekléseken vehetnek részt az érdeklődők.

 

 

A programokon másfél ezer zenész – köztük a fesztivál hivatalos zenekara, a Pannon Filharmonikusok – működik közre. A koncertek többek között a székesegyházban, a Liszt Ferenc Hangversenyteremben, a Kodály Központban, a Bóbita Bábszínházban, a Zsolnay Negyedben, a Széchenyi téren, illetve a Művészetek és Irodalom Házában lesznek hallhatók. Az Europa Cantaton fellépő kórusok emellett számos más baranyai településre is ellátogatnak. A fesztivál keretei között, július 26-án rendezik meg a Kórusok Éjszakáját, amelyen a kórustalálkozó résztvevői mutatkoznak be.

 

(A képek forrása: ecpecs2015.hu)

 

2015-07-20 11:30:00