Kötetbemutatók a Művészetek és Irodalom Házában

A szerk.

Május 4-én Horváth Viktor új könyvét, május 5-én pedig a Világtalanul? Világirodalom-kritika Magyarországon című kötetet mutatják be a pécsi Művészetek és Irodalom Házában.

Horváth Viktor A vers ellenforradalma A versírás és versfordítás tanítása és tanulása című könyve az irodalmi oktatás módszerének megújítására törekvő, a versírás és -fordítás módszertanáról szóló munka. „A vers ellenforradalma verset írni tanít, és tanítani tanít. Egymásra épülő feladatokkal újítja fel a hagyományt, és javaslatot tesz egy élhető tantervre: az alkotáselvű irodalomoktatás programjának kidolgozására.” – olvashatjuk a kötet fülszövegében. Május 4-én a szerzővel Keresztesi József író, költő, kritikus, Kiss Georgina, a Leőwey Klára Gimnázium magyartanára és Kucserka Zsófia, a PTE BTK Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének oktatója beszélget.

A FISZ és a Jelenkor Kiadó világirodalmi sorozatának első kötete, a Világtalanul? Világirodalom-kritika Magyarországon a 2007 és 2014 közti időszak huszonegy kötetéről közöl kritikákat. A könyvet május 5-én Mohácsi Balázs kritikus, költő, illetve a kötet szerkesztője, Zelei Dávid és egyik szerzője, Kisantal Tamás irodalmár fogja bemutatni. A helyszínen a kötet kedvezményesen, 2000 forintért lesz megvásárolható.

Mindkét rendezvényre ingyenes a belépés.

2015-05-01 12:00:00