Bertók-pódium a könyvhéten

A szerk.

Borsik Miklós, Kerber Balázs és Krusovszky Dénes lesznek az Ünnepi Könyvhét keretében megrendezett Bertók-pódium vendégei a pécsi Tudásközpontban.

 

A Bertók-pódium a Bertók László hagyatékát gondozó csapat és a Csorba Győző Könyvtár beszélgetéssorozata, amely azért jött létre, hogy a Kossuth-díjas pécsi költő nevének védjegye alatt gazdagítsa Pécs kulturális életét, és emléket állítson a könyvtáros-népművelő Bertók Lászlónak, aki maga is szervezett irodalmi eseményeket.

A június 12-én, szerdán 17 órától kezdődő beszélgetés vendége a Jelenkor Kiadó két, nemrégiben megjelent verseskötetének szerzője. A Hazai Attila irodalmi díjas Borsik Miklós a Futárlíra, a Mastercard – Alkotótárs ösztöndíjas Kerber Balázs a Számtan a holdas estékre című kötetét mutatja be. A szerzőkkel Mohácsi Balázs, a Bertók-pódium házigazdája beszélget.

Emlékek és álmok elevenednek meg és keverednek össze Krusovszky Dénes újabb verseskötetének darabjaiban. Hogyan mesélhetjük el az önéletrajzunkat egy olyan korban, amikor a személyes történeteink határai feloldódnak a digitális nyomok között? Hogyan beszélhetünk érvényesen a képek egyre nehezebben kontrollálható áradata közepette? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az Életrajzi kísérletek egyszerre érzékenyen finom és intellektuálisan radikális versei. A 18:30-kor kezdődő beszélgetésen a szerzőt Görföl Balázs, a Jelenkor folyóirat szerkesztője kérdezi.

Mindkét beszélgetés helyszíne a Tudásközpont Konferenciaterme (0. szint). A programra a belépés ingyenes. Részletek az esemény Facebook-oldalán.

*

A Csorba Győző Könyvtár további programokkal készül a 95. Ünnepi Könyvhétre. Június 13-án a Magyar Pálos Rend és az OSZK kiadásában megjelent Pálos olvasókönyvet mutatják be. Sudár Annamáriával, a kötet szerkesztőjével Bánkuti Gábor történész beszélget, közreműködik a Misztrál együttes. A 18 órakor kezdődő rendezvény helyszíne a Tudásközpont Nagyelőadója (−1-es szint). A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Június 14-én 17 órától a Belvárosi Fiókkönyvtár és Csipkefa Gyermekkönyvtár (Király u. 9.) lesz a helyszíne az Ehető erdő című kötet bemutatójának, ahol a szerző, Megyeri Sára beszélgetőpartnere Simonfalvi Ancsa. Június 15-én, szombaton 13–18 óráig Retro könyvvásárt tartanak a Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Tér udvarán (Király u. 9.). A Csorba Győző Könyvtár könyvheti programjairól további információk a könyvtár honlapján elérhetők.

 

2024-06-05 16:00:00