PécsLIT Kölyök

A szerk.

A legkisebbektől a legnagyobbakig várják szórakoztató programokkal a gyerekeket május 18-án a Tudásközpontban.

 

 

A szeptemberi PécsLIT Irodalmi Fesztivál előfutáraként első alkalommal rendezik meg a PécsLIT Kölyök programsorozatot, amely interaktív könyvbemutatókkal, alkotófoglalkozásokkal és zenés irodalmi előadásokkal várja a látogatókat. Az eseménynek a Tudásközpont ad helyet.

A Konferenciateremben 9:30-tól a Bóbita Bábszínház Icurka-picurka című csecsemőszínházi előadása tekinthető meg, amely különféle kisállatok kapcsolatának alakulását kíséri végig közismert mondókákon és gyerekdalokon keresztül. A húszperces előadás és a hozzá kapcsolódó közös játék hároméves kor alatti gyerekeknek ajánlott. A csecsemőszínházi program után a Konferenciateremben könyvbemutatókat tartanak. Elsőként az Év Gyerekkönyve Díjas Simonfalvi Ancsa mutatja be A csodálatos nagyapó című második kötetét. Harcos Bálint A boszorkánycica című könyvével érkezik a fesztiválra, az 5-8 éves korosztálynak ajánlott program végén a kézműves asztaloknál a gyerekek boszorkánycica-lámpást készíthetnek. Délután Kertész Erzsi Panthera. A hógömb fogságában című könyvét mutatják be, amely az elmúlt években a 9 és 12 éves korosztály egyik legkedveltebb olvasmánya lett; a bemutató után szintén kézműves alkotásokat készíthetnek a könyvhöz kapcsolódóan a gyerekek.

13 órától a Tudásközpont Körbirodalomban tartja Oravecz Gergely képregényrajzoló, illusztrátor a workshopját, ahol a 10 és 14 éves gyerekek megismerkedhetnek a képregénykészítés műveleteivel. A nagyelőadóban 15 órakor Varró Dániel költő és Molnár György dalszerző zenés irodalmi gyerekműsorát látogathatják az érdeklődők. A két alkotó tíz éve működik együtt, megzenésített verseket is tartalmazó műsoruk a hazai zenés irodalmi programok közül is kitűnik egyedi és modern stílusával, valamint különleges humorával. A 0. szinten található aulában napközben a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, emellett különféle játékokkal ismerkedhetnek meg a Pécsi Pagony társasjáték kuckójában, ahova délben Lencse Máté társasjáték-készítő és pedagógus is ellátogat. 13 órától a Mese-Tér-Kép tart alkotófoglalkozást.

2024-05-14 16:39:45