Bertók-pódium: dupla könyvbemutató

A szerk.

A su\curesale kiadó könyveiről és Szőcs Géza költészetéről szóló programmal várja az érdeklődőket a pécsi Tudásközpontba a Bertók-pódium rendezvénysorozat május 17-én.

 

A Bertók-pódium soron következő rendezvényének egyik vendége a su\curesale kiadó. A 17 órakor kezdődő első beszélgetés során három könyvet mutatnak be: Harcos Bálint Széria című verseskötetét, Lanczkor Gábor Szaturnuszi mesék 1. és Szabó Marcell No Room című könyveit. Lanczkor Gábor kötetéről a Jelenkor áprilisi számában Balajthy Ágnestől jelent meg kritika.

18:30-kor veszi kezdetét az est második beszélgetése Szőcs Géza Összegyűjtött versek című, a Helikon Kiadónál megjelent kötetéről. Az életműkiadásról a kötet szerkesztőjével, Balázs Imre Józseffel, illetve Szálinger Balázs és Vajna Ádám költőkkel Mohácsi Balázs, a Bertók-pódium házigazdája beszélget.

A Bertók-pódium a Bertók László hagyatékát gondozó csapat és a Csorba Győző Könyvtár beszélgetéssorozata, amely azért jött létre, hogy a Kossuth-díjas pécsi költő nevének védjegye alatt gazdagítsa Pécs kulturális életét, és emléket állítson a könyvtáros-népművelő Bertók Lászlónak, aki maga is szervezett irodalmi eseményeket.

 

 

2024-05-13 12:00:00