LOKART 2023

A szerk.
Cimkék: lokart, 2023

Tíz helyszínen közel száz művész vesz részt június 21-e és 25-e között a pécsi kortárs művészeti fesztiválon.

 

 

 

A LOKART Pécs kortárs vizuális művészeti fesztiválja, amelyet első alkalommal 2021-ben országos szakmai fórumok bevonásával rendeztek meg, támogatva a helyi művészek bemutatkozását a COVID-ot követően. A 2023-as LOKART meghívásos kiállítás, amelynek fő eseménye a Zsolnay Negyed m21 Galériájában valósul meg, ugyanakkor a kortárs képzőművészet jelen lesz a Pécsi Galériák kisebb kiállítótereiben, illetve városszerte különböző alternatív helyszíneken is. A fesztivál díszvendégei Pécs partner- és testvérvárosai lesznek, többek között Aix-en-Provence, Lyon és Eszék, mintegy húsz francia és horvát művész részvételével.

A fesztivál programjait a Sétatér Fesztivál könnyűzenei koncertjei mellett társművészeti események, zenei és táncos performanszok kísérik. Az eseményen közel száz művész vesz részt. A fesztivál fődíját szakmai zsűri ítéli oda, amelynek elnöke Thierry Raspail, az immáron harminckét éve működő lyoni biennálé alapítója. A programokat tárlatvezetések, szakmai beszélgetések színesítik többek között a műkereskedelem és műgyűjtés mai tendenciáiról, a legújabb vizuális művészeti műfajokról vagy a virtualitás és mesterséges intelligencia szerepéről a képzőművészetben.

A II. LOKART Fesztivál megnyitóját június 21-én, 16.00 órakor tartják az m21 Galériában. A fesztivált Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg, köszöntőt mond Hummel Márk, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője, Thierry Raspail, a LOKART szakmai zsűriének elnöke, valamint Fekete Valéria, a Vizuális Művészeti Centrum vezetője.

2023-06-19 18:00:00