Könyvheti programok Pécsen

A szerk.

A Csorba Győző Könyvtár könyvbemutató beszélgetéseket szervez a 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából június 6-a és 14-e között.

 

A gyermekirodalmi könyvbemutatók és foglalkozások, valamint a Király utcai Könyvudvarba szervezett Retro Könyvvásár mellett több pécsi vonatkozású kötetet is bemutatnak az Ünnepi Könyvhét keretében.

Június 8-án öt órakor a Tudásközpont konferenciatermében Méhes Károly A fikusz téliesítésének napja című verseskötetéről a szerzővel Simonfalvi Anita, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa beszélget. Június 9-én két egymást követő kötetbemutató várja a látogatókat. Öt órakor a Tudásközpont konferenciatermében mutatják be kerekasztal-beszélgetés keretében a Kemény Zsigmond emlékezete című kötetet, amely a szerzőről szóló legfontosabb írásokat gyűjti össze. A beszélgetésen Takáts József, a kötet szerkesztője, valamint két pécsi szerzője, Kucserka Zsófia és Pálfy Eszter vesz részt Radnai Dániel Szabolcs moderálásával. A bemutató után fél hétkor Havasréti Józsefet korábbi regényeinek folytatásáról, a Terepmunka című könyvről Simonfalvi Anita kérdezi.

2023-06-02 14:20:39