LITMAG Pécsett

A szerk.

Kelet-európai irodalmi folyóiratokról szóló vándorkiállítást és kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Civil Közösségek Házában június 7-én.

 

Az Európia Unió által támogatott LITMAG 1945–2004 elnevezésű projektben Ausztria, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Olaszország, Szlovénia egyetemeinek és kulturális intézményeinek kutatói azt a kérdést járják körül, hogy egyes irodalmi folyóiratok a hidegháború alatt milyen erőfeszítést tettek a művészi és politikai szabadság megteremtése érdekében, illetve miként járultak hozzá a demokratikus átalakuláshoz.

Június 7-én a projekt keretében rendezett vándorkiállítás a pécsi Civil Közösségek Házába érkezik. Megnyitóbeszédet mond Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője, Gerner Zsuzsa, a Németországi Szövetségi Köztársaság tiszteletbeli konzulja, valamint Wolosz Róbert, a PTE BTK dékánhelyettese.

Az esemény Orbán Jolán moderálásában kerekasztal-beszélgetéssel zárul, amelyen Ágoston Zoltán mellett Horváth Nóra, a győri Műhely folyóirat főszerkesztője, Ladányi István irodalomtörténész és Sulyok Bernadett, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa vesz részt.

2023-05-31 07:00:00