A Jelenkor Eszéken

A szerk.

Folyóiratunk is fellép a városi könyvfesztiválon május 26-án.

Pécs és Eszék idén 50 éves testvérvárosi kapcsolatának alkalmából a két város mintegy húsz programból álló Kulturális Évadot hirdet. A programsorozat első rendezvénye május 15-én a Pannon Filmharmonikusok eszéki fellépése volt. Az évad során számos további izgalmas program valósul meg: júniusban például eszéki alkotók érkeznek a LOKART képzőművészeti fesztiválra, majd az Eszéki Kulturális Nyár keretében lép fel a Mecsek Kórus. Ősszel Eszék–Pécs futást szerveznek, a PécsLIT fesztiválon pedig szeptember 15-én irodalmi est várható eszéki szerzők szereplésével a Pécsi Horvát Színházban.

A Kulturális Évad következő programjára május 26-án 15 órától kerül sor az Eszéki Könyvfesztiválon Walkó Ádám moderálásával. A felolvasással egybekötött beszélgetés középpontjában az Ami összeköt című horvát–magyar irodalmi antológia áll. A kiadványt lapunk volt szerkesztője, a kötet horvát nyelvű anyagát válogató Medve A. Zoltán, illetve a Jelenkor főszerkesztője, a magyar nyelvű szövegeket válogató Ágoston Zoltán mutatja be, majd a kötet szerzői, Paula Rem, Tolnai Ottó, illetve szerkesztőnk, Mohácsi Balázs olvasnak fel. Az eseményre a könyvfesztivál Nagyszínpadán kerül sor.

A május 24-e és 28-a között zajló Eszéki Könyvfesztiválnak a Városi Sportcsarnok ad otthont. A programról további információ a fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán érhető el.

2023-05-23 11:34:28