IV. Futball-EP

A szerk.

A Fiatal Írók Szövetsége 2023-ban immár negyedik alkalommal rendezi meg az Esterházy Péter élete és munkássága előtt tisztelgő labdarúgó emléktornát.

Esterházy Péter írásai a Jelenkor folyóiratban>

 

 

 

„futballozni mindenki futballozott,
az is, aki nem” (EP)

 

„A calciót, voetbalt, Fußballt, futballt már mindig is meghatározta a négyes szám bűvölete. A négy-négy-kettes bunkerfoci, a négy-három-hármas cruijffi iskola, az Aranycsapat 1954-es, történelmi jelentőségű veresége, és persze EP is a negyedosztályban játszott” – olvasható az szervezők felhívásában. Az április 15-én zajló emléktorna csapatait az irodalmi élethez kötődő csapattagok alkotják, akik a meccsek között „felolvasással szórakoztatják a tribünt”.

Az első Futball-EP-t 2018-ban rendezte meg a Fiatal Írók Szövetsége a József Attila Körrel közösen, ezt a kupát a Kukorelly Endre vezette Arany János csapat nyerte. A helyszín hagyományosan a Bikás park, és a sportrendezvény alapelvei is változatlanok: „nemcsak egy hatalmas életmű ma is élő gazdagsága előtt tisztelgünk, de annak szellemiségében gyakorolhatjuk egyik legfontosabb felszólítását is: örülni”. A koronavírus miatt kétszer is elmaradt a jeles irodalmi és sportrendezvény, így idén negyedik alkalommal találkozhatnak egymással a csapatok.

A torna helyszíne az Újbudai Sportcentrum műfüves pályája (Budapest XI, Bártfai u. 52/B), a mérkőzések 10 órakor kezdődnek. Részeletek az esemény Facebook-oldalán.

(Forrás: FISZ)

 

2023-04-13 15:00:00