Felhívás – POT-VOT projekt

A szerk.

A projekt tíz, önálló kötettel rendelkező költőt támogat, akik innovatív módszerekkel népszerűsíthetik verseiket egy-egy középiskolában.

 

A 2022–2025 között megvalósuló POT-VOT (Poets of Today – Voices of Tomorrow) projekt fő célja, hogy innovatív költészeti-művészeti programokkal hozza közelebb a kortárs költészetet középiskolás diákokhoz és pedagógusokhoz. A projekt továbbá irodalmi rendezvényekkel, antológiákkal, konferenciákkal tárja fel költészet és előadóművészet kapcsolatát. Az öt ország (Finnország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia és Szlovénia) együttműködésével megvalósuló programsorozat összesen 20 művészeti mentor, 50 – pályázat útján kiválasztott – költő és 100 tanár közreműködésével zajlik, és a tervek szerint több mint 5000 középiskolás diákhoz juttatja el az élő költészet érvényes formáit.

A POT-VOT ezúttal a projekt leendő tíz magyar költője számára intéz felhívást, akik a négy irodalmárból és előadóművészből álló szakmai csoport segítségével készülhetnek fel saját műveik középiskolai népszerűsítésére. A Horváth Kristóf, Pátkai Rozina, Simon Márton és Szekeres Nikoletta vezette 2023-as módszertani workshopokon való részvételt követően a kiválasztott költők jövő év elején egy irodalomórán vesznek részt, illetve vállalják egy köztéri költészeti performansz létrehozását, és egy szövegüket publikálják a projekt angol nyelvű verseskötetében. A programhoz kapcsolódó tevékenységekért és megjelenésekért a költők esetenként bruttó 100 euró honoráriumban részesülnek. Pályázatot nyújthatnak be a 18. életévüket betöltött, önálló verseskötettel rendelkező szerzők, akik vállalják a projekt időtartama alatti együttműködést. A pályázati űrlap a Pro Progressione honlapjáról érhető el.

Jelentkezési határidő: 2023. január 31.
További információk: korsos.noemi@proprograssione.com

A részletes pályázati kiírás itt érhető el.

2023-01-07 17:00:00