Nádas Péter Pécsett

A szerk.

ELMARAD! A nyolcvanéves íróval Ágoston Zoltán beszélget a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös eseményén, november 9-én.

Nádas Péter írásai a Jelenkor folyóiratban>

 

Nádas Péter októberben ünnepelte 80. születésnapját. A Jelenkor folyóirat terjedelmes összeállítással jelentkezett ennek alkalmából. Nádas Péter új regényéről, a 2022-ben megjelent Rémtörténetekről Bazsányi Sándor és Keresztesi József írt egy-egy nagyszabású kritikát. Fehér Renátó a történelmen merengő esszével, míg Krusovszky Dénes montázslogikájú prózával, Forgách András pedig egy személyes történet felidézésével köszönti a szerzőt. Az összeállításban szerepel Olga Szerebrjanaja a Nádas kisprózáiból válogató, tavaly megjelent orosz nyelvű kötethez írt utószava, Zoltán Gábor aprólékos Arthur Schnitzler-esszéje, valamint Sándor Iván készülő új regényének első fejezete – utóbbi két szerző Nádas Péternek ajánlotta írását. A lapszámban továbbá megtalálhatók Nádas Péter színes műmellékletben közölt fotói.

A köszöntésnek ráadásul koránt sincs vége az októberi számmal, a szerző tisztelőinek érdemes lesz kézbe venni a novemberi számot is, a Jelenkor pécsi olvasói pedig személyesen is találkozhatnak Nádas Péterrel. A Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös eseményén az írót Ágoston Zoltán főszerkesztő kérdezi majd évfordulókról, könyvekről, a múltról és a jelenről.

A beszélgetés november 9-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Tudásközpont nagyelőadójában. A rendezvényre a belépés ingyenes. További információk az esemény Facebook-oldalán.

 

(Fotó: Máté Péter)

2022-10-30 08:00:00