PécsLIT – 2022

A szerk.

Idén szeptemberben rendezik meg második alkalommal a pécsi irodalmi fesztivált.

 

2021 szeptemberében hagyományteremtő szándékkal indították útjára a PécsLIT Fesztivált. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is hat napon keresztül, szeptember 12-e és 17-e között zajlik a program, összesen 9 helyszínen, több mint 60 fellépővel. A fesztivál nyitó rendezvényére szeptember 12-én, hétfőn 11 órakor kerül sor a Tudásközpont konferenciatermében (Universitas utca 2/A).

Az egész nap tartó programok minden korosztályt megszólítanak: délelőtt és kora délután óvodásoknak és iskolásoknak szóló programokon vehetnek részt az érdeklődők, melyeknek a város különböző könyvtárai és a Pécsi Pagony ad otthont. A késő délutáni és esti rendezvények nagy részét a Csorba Győző Könyvtár és a Művészetek és Irodalom Háza különböző pódiumain tartják, de lesz esemény a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában és a Trafik étteremben is. Az író-olvasó találkozókon friss kötetesek, fiatal szerzők, külföldi vagy épp Pécshez kötődő írók vesznek részt, melyeket felolvasóestek, színházi programok, zenés estek, kötetbemutatók, kiállítások és irodalmi séta egészít ki.

A PécsLIT fesztivál a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat szervezésében, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, néhány rendezvény ugyanakkor jegyváltáshoz vagy regisztrációhoz kötött. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják, így érdemes folyamatosan tájékozódni a fesztivál honlapján, ahonnan a fesztivál programjait tartalmazó leporelló is letölthető.

 

 

2022-08-29 14:00:00