XI. Hajdúböszörményi Írótábor

A szerk.

Idén július 12. és 16. között rendezik meg a Hajdúböszörményi Írótábort.

 

Immár 11. alkalommal rendezi meg a Hajdúböszörményi Írótábort, a HÍR-t a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör. A rendezvény legfőbb célja, hogy minden korosztályhoz, de különösen a középiskolások és egyetemisták szélesebb köréhez is eljusson a kortárs irodalom. Az előző négy évhez hasonlóan az idei eseménynek is a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának Hajdúböszörményben található kollégiuma, valamint a Hajdúsági Múzeum ad otthont.

Az idei tábor tizenegy íróiskolával készül, melyeken a tábor résztvevői elismert alkotóktól tanulhatnak. A prózai szemináriumok vezetői ezúttal Bene Zoltán, Kiss Tibor Noé, Sopotnik Zoltán és Vörös István lesznek, költészeti iskolákat pedig Áfra János, Babiczky Tibor, Deres Kornélia, Kemény István és Magolcsay Nagy Gábor tartanak. Két újabb szeminárium is debütál: a kritikaírásról Juhász Tibor, a média és újságírás témájában Vogyerák Anikó tart szemináriumot.

Az íróiskolákat követően, délután és este kötetbemutatók, felolvasások és esti koncertek várják az érdeklődőket. Idén páros kötetbemutatók szerveződtek: Oberczián Géza és Bene Zoltán, Deres Kornélia és Papp-Für János, Marton-Ady Edina és Kemény István, valamint Babiczky Tibor és Zalán Tibor együtt beszélnek legújabb megjelenéseikről. A Hajdúsági Múzeum belső kertjében zajlanak a zenei események, melyeken fellép a Ruby Harlem, a Gate69, tovább Herceg Dávid, Tóth Andi és Veréb Tomi. Az utolsó estén az immár hagyományossá vált Retro Disco zárja le az írótábor zenei programjait.

 

 

(Forrás: KULTer.hu, irodalmikor.hu)

2022-07-04 14:30:00