Könyvheti beszélgetések a könyvtárban

A szerk.

A pécsi Csorba Győző Könyvtár könyvbemutató beszélgetéseket szervez a 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából.

 

 

Pécsi vonatkozású köteteket mutatnak be a Csorba Győző Könyvtár által szervezett beszélgetéseken, június 9-én és 10-én. A Pécs Története Alapítvány és a Kronosz Kiadó együttműködésében jelent meg a Pécs története sorozat 6. kötete, Iparosodás – polgárosodás. Pécs a dualizmus korában (1867–1918) címmel. A beszélgetésen Kaposi Zoltán, a kötet szerkesztője és szerzője, valamint Pásztor Andrea és Pilkhoffer Mónika szerzők vesznek részt, moderál: Vonyó József, a kötet főszerkesztője. A program június 9-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a pécsi Városházán.

A júniusi 10-i beszélgetések helyszíne a Tudásközpont konferenciaterme. 17 órakor Boros Anikó Pusztavám 1944. Tanú(ság) – vallomás – emlékezet című, szintén a Kronosz Kiadónál megjelenő könyvét mutatja be a programra online bejelentkező szerző, akivel a kötetet magyarra fordító Vitári Zsolt beszélget. 18 órakor pedig Bánkuti Gábor A pálosok és Pécs című, a Magyar Pálos Rend kiadásában megjelenő, tudományos-ismeretterjesztő kötetének bemutatója kezdődik, amelyen Csibi Norbert, a PTE BTK Újkortörténeti Tanszékének adjunktusa beszélget a szerzővel.

Az eseményekre a belépés ingyenes. További információk a Csorba Győző Könyvtár honlapján és az esemény Facebook-oldalán.

 

 

2022-06-01 14:00:00