Május 25. és 28. között Irodalmi Diszkó Pécsen

A szerk.

Négynapos fesztivállá nőtte ki magát a 2012 tavaszán induló pécsi rendezvénysorozat, az Irodalmi Diszkó. Tizenkét irodalmi és zenei program várja a látogatókat Pécs belvárosában.

Május 25. és 28. között rendezik meg a második Irodalmi Diszkó Fesztivált Pécsen. Az események ezúttal két helyszínen zajlanak, szerdán és pénteken a Nappali, csütörtökön és szombaton a Made in Pécs Café ad otthont a fesztiválnak.

A rendezvénysorozaton könyvbemutatók, íróportrék, kerekasztalbeszélgetések követik egymást – négy nap alatt tizenkét program. Kezdés 18 órakor (szombaton 16 órakor), a belépés minden eseményre ingyenes. A közönség nemcsak irodalmárokkal, hanem zenészekkel is találkozhat, minden nap sor kerül zenei előadásokra, koncertekre. Fellép a TrAnzKaPHka (Závada Péter és Ratkóczi Huba), Jónás Vera, Kristóf Norbert, valamint saját költeményeit kíséri gitárral és elektronikával az elsősorban költőként ismert Győrffy Ákos.

Az első Irodalmi Diszkó-rendezvényre 2012 tavaszán került sor, majd 45 önálló est után 2018 őszén következett az I. Irodalmi Diszkó Fesztivál. A néhány nap múlva kezdődő négynapos esemény költségvetésének legnagyobb része az Irodalmi Diszkót támogató magányszemélyek felajánlásaiból tevődött össze a Pécsi Közösségi Alapítvány által szervezett 2020-as Swimathon-kampány során. További támogatók: Pécs város önkormányzatának Kulturális Bizottsága, Magvető Kiadó, Szépírók Társasága.

Lapunk munkatársai közül Ágoston Zoltán főszerkesztő, Görföl Balázs és Mohácsi Balázs szerkesztők moderátorként vesz részt több programon, Kiss Tibor Noé pedig az esemény főszervezője.

2022-05-21 16:00:00