Háry János a Kodály Központban

A szerk.

A Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok együttműködésében létrejövő produkciót május 12-én mutatják be a pécsi Kodály Központban.

 

 

A pécsi Bóbita Bábszínház 2021-ben ünnepelte alapításának 60., hivatalos bábszínházzá válásának 40. évfordulóját. Az idei évad a Pannon Filharmonikusok számára is a jubileum jegyében telik: Georg Lickl (vagy Lickl György) osztrák zeneszerző és karmester 1811-ben hozta létre a jelenlegi zenekar elődjének is tekinthető együttest, vagyis innen datálható a pécsi szimfonikus koncertélet. A többszörös jubileumra a Pécs művészeti életében fontos szerepet betöltő intézmények közös produkcióval készültek. Kodály Zoltán Háry János című daljátéka bábelőadás formájában, operaénekesek és bábszínészek, valamint kórus és zenekar összjátékában kel életre.

A Háry János díszbemutatójára 2022. május 12-én, csütörtökön 19 órakor kerül sor a pécsi Kodály Központban. További információk az előadásról a Pannon Filharmonikusok és a Bóbita Bábszínház honlapján, illetve az esemény Facebook-oldalán.

 

 

2022-05-05 16:00:00