Magyaros Szakhét: Bognár Péter

A szerk.

Május 4-én, szerdán a pécsi Művészetek és Irodalom Házában mutatják be Bognár Péter Hajózni kell, élni nem kell címmel megjelent első regényét.

Bognár Péter írásai a Jelenkor folyóiratban>

 

A költészettörténettel is foglalkozó Bognár Péter korábban verseskötetekkel jelentkezett. 2005-ben a Kláris Kiadónál jött ki debütáló kötete Sajna-sebaj címmel, később a Magvető adta ki verseit (Bulvár, 2012; A rodológia rövid története, 2015; A fényes rend, 2017). Költészetének elismeréseként 2011-ben Petri György-díjat, 2016-ban Artisjus-díjat kapott.

Idén jelent meg első regénye Hajózni kell, élni nem kell címmel, szintén a Magvetőnél. A kötetet a Magyaros Szakhét keretében mutatják be, Az íróval Z. Varga Zoltán, a Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszék oktatója, a BTK ITI Irodalomelméleti Osztályának tudományos főmunkatársa beszélget. A május 4-én, szerdán 18 órakor kezdődő könyvbemutató helyszíne a pécsi Művészetek és Irodalom Háza Breuer Marcell-terme.

A Magyaros Szakhét további szakmai programokkal is jelentkezik. Kedden 12 órától veszi kezdetét a Kálmán C. György és Kálmán László emlékére rendezett, Elmeél az elméletben című intézeti konferencia a PTE BTK Ifjúsági úti épületének E 541-es termében, 18 órától pedig a Prae Kiadó két könyvét mutatják be szintén a Művészetek és Irodalom Házában. A Magyaros Szakhét további programjairól a rendezvény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

 

(Bélyegkép: szinhaz.org)

2022-04-27 12:00:00