Sárkány a szalonban

A szerk.

Május 28-án a Kritikai szalonban Verena Rossbacher Sóvárgás sárkányra című regénye lesz a téma.

 

Az akadémiai év utolsó Kritikai szalonjában az osztrák írónő, Verena Rossbacher első regényéről Csordás Gábor, Mátyási Róbert és Thomka Beáta beszélget a moderátor, Bozsoki Petra vezetésével a Művészetek és Irodalom Házában. 

A belépés ingyenes.

Verena Rossbacher (1979) osztrák író és drámaíró, jelenleg Berlinben él. Művei eddig folyóiratokban és antológiákban jelentek meg, drámáit több színház is műsorra tűzte. A Sóvárgás sárkányra első regénye, amely eredeti nyelven 2009-ben, magyarul 2013-ban jelent meg Szijj Ferenc fordításában a L'Harmattan Kiadó gondozásában.

Részlet a fülszövegből:

"A Neugröschl Kávéházban ott ül a város minden eredeti figurája, talán mert a tulajdonos kedve szerint nyit és zár. Az események gyújtópontja Klara, a kisegítő pincérnő, akinek titokzatossága rabul ejti a férfiakat, és kifordítja őket önmagukból. (...) Mindannyian a Neugröschl gyakori vendégei, és a végén mindannyian összetalálkoznak – de már Klara nélkül. Ám más közös is van bennük: önfejűek, az érdeklődési körük bizarr, a személyiségük pedig labilis."

Lapunkban Thomka Beáta írt kritikát a regényről.

 

2014-05-26 17:00:00