József Attila irodalmi támogatás

A szerk.

Ferencváros Önkormányzata másodízben is kiírta szépirodalmi pályázatát, melyre Budapesten vagy Ferencváros valamely testvérvárosában élő írók pályázhatnak.

 

Budapest IX. kerületi önkormányzatának Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága „József Attila irodalmi támogatás” néven nyilvános pályázatot hirdet magyar nyelven alkotó szerzőknek, melynek célja szépirodalmi művek létrehozásának támogatása. Az ösztöndíjra – kortól függetlenül – olyanok pályázhatnak, akik már rendelkeznek szépirodalmi publikációs listával, de legfeljebb három kötetük (szépirodalmi könyv, kritikakötet, szociográfia vagy irodalomtörténeti munka) került kereskedelmi forgalomba. A pályázat további feltételei, a pályázati formanyomtatvány és a hozzá mellékelt nyilatkozatok letölthetők a ferencvárosi önkormányzat honlapjáról.

A mostani pályázat során, a júniustól novemberig tartó időszakban öt írót támogatnak. A támogatás összege hat hónapra, pályázatonként havonta nettó 100 000 forint. A pályázatok beérkezésének határideje (postai és személyes benyújtás esetén is): 2022. április 21. A pályázatokat öttagú szakmai zsűri bírálja el 2022. május 19-ig, ezt követően pedig a Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság dönt a támogatás odaítéléséről.

Tavaly Szaniszló Judit, Csutak Gabi és Borsik Miklós részesült a József Attila irodalmi támogatásban, a bíráló bizottság tagjai Erdős Virág, Fehér Renátó, Spiró György, Sztarenki Pál és Várhegyi András voltak.

A teljes kiírás és a pályázati adatlap itt elérhető.

2022-04-15 07:00:00