A szél mögött

Az emlékezés formái 2.

A szerk.

A pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériájában látható kiállítássorozat részeként Koronczi Endre tart tárlatvezetést, melyet filmvetítés és közönségtalálkozó követ.

2022. február 19-én, szombaton 15 órától Az emlékezés formái 2. című csoportos kiállításhoz kapcsolódóan tart tárlatvezetést a Zsolnay Negyed m21 Galériájában Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítója. 17 órától A szél mögött című filmjét vetítik az Apolló Moziban, melyet közönségtalálkozó követ.

Az emlékezés formái térben és időben folyamatosan alakuló kiállítás, melynek egyes alkotásai aktivizálják a látogatók érzékszerveit, audiovizuális emlékképeket, személyes élményeket és hangulatokat megidézve a látás, a hallás, a tapintás, az ízlelés és a szaglás gesztusain keresztül. Koronczi Endre Ha a kanálból kifújja a szél a levest című, az m21 Galéria felkérésére készült térspecifikus installációjának terében a látogatók „saját megfigyeléseik és interakcióik által tapasztalhatják meg önnön jelenlétük időtlenségét. A kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő fóliatestet öltő alkotás a szelet mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg” – olvasható az esemény leírásában.

Jegyek a kiállításra az m21 Galéria jegyértékesítő felületein, valamint a helyszínen személyesen is válthatók. A kizárólag a filmvetítésre szóló belépők korlátozott számban elérhetők az Apolló Mozi oldalán és jegypénztárában. Az emlékezés formái második része 2022. március 27-ig, hétfő kivételével naponta 13 és 17 óra között tekinthető meg. A kiállítás kurátora: Kovács Andrea.

Bővebb információ a kiállításról és a filmről az m21 Galéria honlapján és az esemény Facebook-oldalán.

 

(Fotó: Koronczi Endre: Adultus Spiritus. Forrás: m21)

2022-02-18 15:00:00