PArt: záróesemény Eszéken

A szerk.

Február 18-án, pénteken zárul a PArt-projekt: Eszéken a Jelenkor folyóirat is képviselteti magát.

 

 

Eszéken kerül sor az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program keretében megvalósuló PArt (Promotion of Contemporary Art Across the Border) című projekt záróeseményére, amelynek a szakmai felelőse Magyarországon a Jelenkor folyóirat volt.

Az eseményre a Galija hajóétteremben kerül sor, a Dráva fölött. A PArt projektről lapunk főszerkesztője, Ágoston Zoltán, valamint Csordás Kata projektmenedzser beszél, a jövőbeli horvát–magyar együttműködési lehetőségekről Sánta Sebő, a DDTG ügyvezetője. A pécsi drámaworkshop részleteit Frank Ildikó Eszter mondja el. A rendezvény házigazdája horvát részről Tatjana Ileš és Ivan Trojan lesz.

Az eseményen horvát nyelvű felolvasás is következik, az Ami összeköt / Ono što povezuje címmel, a Jelenkor szerkesztésében megjelent, horvát és magyar szerzők műveiből válogató kétnyelvű irodalmi antológiából. Az antológiában 38 alkotó műve jelent meg, változatos irodalmi műfajokban: versek és prózák mellett drámarészlet is bekerült a válogatásba. A kötet magyar anyagát Ágoston Zoltán, a horvát szövegeket Medve A. Zoltán válogatta. Az eszéki zárórendezvényen a kötet szerzői közül részt vesz Keresztesi József és Kiss Tibor Noé – műveikből horvát nyelven olvasnak fel részleteket.

Kezdési időpont: 18 óra. A belépés ingyenes.

2022-02-15 12:35:00