Emlékművek és struktúrák

A szerk.

Február 18-án, pénteken nyílik meg Kertészfi Ágnes Ferenczy Noémi-díjas üvegművész kiállítása a pécsi Modern Magyar Képtárban.

 

A Kertészfi Ágnes munkáit bemutató, Emlékművek és struktúrák című tárlat több mint egy hónapig lesz látható. „Az egyszerű, geometrikus elemekből építkező alkotások zártsága két művészettörténeti időt kapcsol egymáshoz: a klasszikus winckelmanni »nemes egyszerűség és csendes nagyság« a minimalizmus elveivel találkozik” – írja Anghy András Kertészfi „emlékmű” sorozatának kisplasztikáiról. „Ugyanígy letisztult, áttetsző üvegszínek és minimalizált motívumok jellemzik a 2010-es évek végén készült »struktúra« sorozat műveit, melyeknél az áttört alakzatok finomam modellált konstruktivista kompozíciókat hoznak létre. A Modern Magyar Képtárban megrendezett kamarakiállítás Kertészfi Ágnes életművének ezt a két, egymással összefüggő formakoncepcióját, emlékművek és struktúrák viszonylatait mutatja be” – olvasható a kiállítás honlapján.

A Jelenkor Online-on Cseri László korábban fotóesszében mutatta be a művész pécsi műhelyét, mely bőséges fotóválogatást közölt Kertészfi alkotásairól is.

A kiállításmegnyitó február 18-án, pénteken 15 órakor kezdődik a pécsi Modern Magyar Képtárban. A tárlatot Nagy András, a Janus Pannonius Múzeum Képző- és Iparművészeti Osztályának vezetője, a kiállítás rendezője nyitja meg.

 

(Fotók: Cseri László)

2022-02-14 22:00:00