Lackfi és Dresch Pécsen

Rendezvények a Költészet Napján

A szerk.

Április 11-én, pénteken Lackfi János lesz Pécs vendége. A költő előbb egy egész napos, gyermekeknek szóló rendezvényen vesz részt, majd este Ágoston Zoltánnal beszélget a Művészetek és Irodalom Házában.

A Pécsi Kulturális Központ a Költészet Napja alkalmából ismét együttes versolvasásra és vetélkedőre hívja a verseket szerető, alkotni vágyó, játékos hajlamú általános- és középiskolás diákokból szervezett csapatokat Pécs és környéke iskoláiból. Az esemény címe: VERSMARATON 2014 – Kilenc óra költészet, helyszíne pedig a Szivárvány Gyermekház, kezdési időpontja péntek, 9 óra.

Az egész napos rendezvénysorozaton ismert irodalmárok, költők, művészek tartanak foglalkozásokat a gyerekeknek. Az idei programban hangsúlyos szerepet kapott a 70 evvel ezelőtt elhunyt költő, Radnóti Miklós személye. A meghívott vendégek: Apolló Kulturális Egyesület, Lackfi János költő, Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat szerkesztője, Milbacher Róbert irodalmár, Gilbert Edit irodalmár, Pál Rita illusztrátor, Cseporán Zsolt színész és Wunderlich József színész.

14 órakor kerül sor Lackfi János író-olvasó találkozójára, amelyre nemcsak a diákokat várják a szervezők, „külsős” érdeklődők számára a belépő 400 forint.

A költő a Versmaraton után „felnőtt” közönség előtt is fellép. Lackfi Jánossal 19 órakor Ágoston Zoltán beszélget a Művészetek és Irodalom Házában. Az est címe: A részeg Petőfi és a meztelen lantos. Avagy kortárs vers, próza, és dal között... Szó esik a szerző költő legutóbbi köteteiről, költőszerepekről, a nemzeti hagyomány versnyelvéről és a mindennapok megörökíthetőségéről. A beszélgetés után a szerző felolvas. Közreműködik Dresch Mihály (szaxofon). A belépőjegy ára felnőtteknek 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1200 Ft.

Bővebben az esti rendezvényről >>

2014-04-09 11:00:00