Heti menü: vers, próza, színház

Kritikai szalon, Irodalmi Diszkó, színháztudományi konferencia

A szerk.

Április 9-én a Kritikai szalonban Takács Zsuzsa Tiltott nyelv című kötetéről beszélgetnek, 10-én az Irodalmi Diszkóban Magvető-estre kerül sor. Az esti programokat a hét második felében kétnapos színháztudományi konferencia követi a PTE BTK konferenciatermeiben. 

A Kritikai szalon tavaszi félévének második alkalmán Takács Zsuzsa Tiltott nyelv című kötetéről Kiss Georgina, Mekis D. János és Zsembery Borbála beszélget április 9-én a Művészetek és Irodalom Házában. A moderátor Bozsoki Petra.

Változás! A korábbi kiírásunkkal ellentétben Vári György helyett Kiss Georgina lesz a negyedik beszélgető.

Az Irodalmi Diszkó csütörtöki programján kiadói est következik, fókuszban a Magvető. A kiadót Szegő János képviseli, emellett sor kerül Nagy Koppány Zsolt Nem kell vala megvénülnöd 2.0 című kötetének bemutatójára is. A meghívottakkal Csordás Kata beszélget. A belépés ingyenes, a Tititá italakcióval várja az érdeklődőket. Az irodalmi program után Ember Kutya válogatja a zenét.

Április 11-12-én „Hiányod átjár mint…” Hiány, csonkítás, (ki)húzás, (el)hallgatás a drámában és a színpadon címmel rendeznek színháztudományi konferenciát a pécsi Bölcsészettudományi Kar épületében. A három évvel ezelőtt indított programsorozaton ezúttal budapesti, debreceni, szegedi, erdélyi és pécsi előadók beszélnek a színpadi brutalitástól a jelenvaló hiány szerepéig a dráma- és színháztörténetben.

2014-04-08 12:00:00