Zeneszüret Fesztivál

A szerk.

Idén is számos szabadtéri programmal várja a pécsieket a Filharmónia Magyarország hagyományos őszi fesztiválja.

Elkezdődött az idei Zeneszüret Fesztivál, a város terei megteltek zenével. Az elkövetkezendő öt napban Pécs legkülönbözőbb helyszínein találkozhatunk a fesztivál programjaival. A szervezők a forgalmas terekre utcai zongorákat helyeztek ki, könnyen megeshet, hogy zenei flashmobokba botlunk, és még játszótereken is lesznek koncertek. Péntek délután cirkuszi felvonulás lesz a belvárosban, este moldvai táncház Bergics Andrással és barátaival, szombaton pedig családi nap a Zsolnay Negyedben, ahol a zenei programokon kívül interaktív foglalkozások, bábszínház és artista produkció is lesz.

Hagyományosabb térzenével is készültek a szervezők. Csütörtökön a Széchenyi téren pécsi és Pécsről elszármazott gyermek és felnőtt művészek közös koncertjét hallgathatjuk meg, majd az Opera és Operett koncert kezdődik a Magyar Állami Operaház művészeinek közreműködésével, este a Dóm téren pedig Carl Orff Carmina Buranája csendül fel. Pénteken szintén a Dóm téren lép fel a Szent István Filharmonikusok, műsorukon ismert filmek zenéi szerepelnek. A családi nap keretében rendezett Fúvószenekari Fesztiválon a Pécsi Művészeti Symphonic Band és a Vasutas Koncertfúvós Zenekar hangversenyeit hallgathatjuk meg. Vasárnap ismét a Széchenyi téren lesznek koncertek: A világ népzenéi – a népzenék világa című hangverseny után a Voisingers lép fel.

Nem lenne teljes a Filharmónia által szervezett fesztivál egy „igazi” szimfonikus koncert nélkül. Szombat este a Concerto Budapest lép föl a Kodály Központban, akik Liszt, Rachmaninov és Csajkovszkij műveit adják elő. A zenekart Keller András vezényli, zongorán közreműködik Olga Kern. A fesztivál záróprogramja a szabadtéri filmvetítés lesz: vasárnap este a tettyei romoknál a Kaliforniai álom (La La Land, 2016) című filmet vetítik.

A Zeneszüret Fesztivál legtöbb programján a részvétel ingyenes. A részletes program a fesztivál honlapján érhető el.

2021-09-08 20:00:00