Hamarosan indul a PécsLIT

A szerk.
Cimkék: pecslit, fesztivál

Hatnapos irodalmi fesztivált rendeznek a városban szeptember közepén.

Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezett PécsLIT Fesztivál szeptember 14-e és 19-e között 7 helyszínen, 9 pódiumon, több mint 60 programmal várja az irodalom iránt érdeklődőket.

Az egész napos rendezvények minden korosztályt megszólítanak: délelőttönként óvodásoknak, iskolásoknak szóló programokon, kora délutánonként középiskolásoknak szóló rendhagyó irodalomórákon vehetnek részt az érdeklődők. A késő délutáni és esti rendezvényeken a könyvtári pódium vendégei, többek között Kukorelly Endre, Spiró György és Závada Péter, friss kötetesek (például Simon Márton, Tóth Krisztina, Tolnai Ottó), fiatal szerzők (mások mellett Halász Rita, Puskás Panni, Székely Szabolcs), külföldi írók (így Zsuzsa Bánk, Goran Rem, Szalay Zoltán), irodalmi évfordulókhoz kötődő rendezvények (Mészöly Miklósról, Pilinszky Jánosról és a Fél korsó hiány antológiáról), valamint pécsi szerzők (többek között Horváth Viktor, Kiss Tibor Noé, Méhes Károly) várják a közönséget.

Az irodalmi beszélgetések és könyvbemutatók mellett színházi és zenetörténeti előadások, zenés irodalmi estek és irodalmi séták is gazdagítják a fesztivált. A belvárosi Hild udvarban pécsi könyvesboltok standjai várják a közönséget, ahol a fesztiválra érkező szerzők kötetei is elérhetők lesznek. A megvásárolt könyveket a szerzők helyben dedikálják is.

A PécsLIT fesztivál a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat szervezésében, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósul meg.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, néhány rendezvény ugyanakkor jegyváltáshoz vagy regisztrációhoz kötött. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják, így érdemes folyamatosan tájékozódni a fesztivál honlapján.

 

2021-08-31 15:00:00