A Katlan irodalmi programjai

A szerk.

A 14. Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3–7. között várja a látogatókat.


 

A fesztivál a korábbi évekhez hasonlóan izgalmas irodalmi programokat kínál. A szerdai napon 9:30-tól a beremendi Veled Kerek Udvarban Varró Dániel versfelolvasására tart gyerekjógát Elek Ányos. Délután előbb 14 órától Bereményi Gézát kérdezi Nagygéci Kovács József, a Pannon Tükör főszerkesztője a Vylyan Teraszon, majd 15 órától Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Pilinszky-előadása következik. Este hattól Háy János és a Szent Efrém Férfikar lép fel a nagyharsányi templomban, majd a szintén nagyharsányi Narancsligetben Bereményi Géza és Járai Márk közös estjét tekinthetik meg az érdeklődők.

A csütörtöki irodalmi program 14 órakor indul: Bödőcs Tiborral, az Addig se iszik szerzőjével hallgatható beszélgetés szintén a Pannon Tükör Pódiumon, 18 órától pedig Csemer Boglárka (Boggie) és Szabó T. Anna zenés irodalmi műsorát kínálja a Vylyan Színpad. Este folytatódik az irodalom és a zene találkozása: 21 órától Beck Zoli és Szűcs Krisztián Másnap című produkciója kínál tartalmas időtöltést a nagyharsányi Szoborparkban, melyben az előadók Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalait elevenítik fel.

Pénteken a Pannon Tükör pódiuma előbb Kukorelly Endrét látja vendégül 14 órától, majd Molnár Krisztna Ritát és Szeifert Natáliát 16:30-tól. A zenés irodalmi programokat továbbá A római disznó monológja című, Farkas-Wellmann Endre által jegyzett verskötet feldolgozása (Beremend, Veled Kerek Udvar, 19 óra), illetve a Csoóri Sándor életművéből szemező koncert-színházi előadás színesíti (Nagyharsány, Narancsliget, 21 óra). A nap kuriózuma a Szépírók Társasága által szervezett vendégprogram: a máriagyűdi Czukorborsó Kávézóban délelőtt 11 órától Zeke Gyula Borbélyok, frizőrnők, fodrászok című kötetének bemutatójára kerül sor Czinki Ferenc moderálásában.

A szombati zárónapon 14 órától a Narancsligetben Dániel Andrással találkozhatnak az érdeklődők, és ugyanebben az időpontban lesz Visky András a Pannon Tükör Pódium vendége. A Vylyan Színpadon 15 órától Örkény-novellák hallgathatók meg Mácsai Pál felolvasásában és Lukács Miklós cimbalomkíséretében, 16:30-tól pedig az Eleven Költők Társasága nevű formáció koncertje következik, melyben tizenkét költő (köztük Szálinger Balázs és Lövétei Lázár László) megzenésített művei szerepelnek. A Vylyan Terasz irodalmi rendezvényeit 18 órától Slam Poetry zárja.

Az idei Katlanon minden nap 10–16 óra között a nagyharsányi Ősi Pincészetnél működtet Retro Olvasóligetet a Csorba Győző Könyvtár a Pécsi Bölcsész Udvarban, ahol több irodalmi vonatkozású programmal is várják az érdeklődőket.

A fesztivál irodalmi programjainak listája itt érhető el.

2021-08-02 13:00:00