Ami összeköt: magyar–horvát irodalmi antológia

A szerk.

Irodalmi antológia jelent meg a Jelenkor folyóirat szerkesztésében magyar és horvát szerzők szövegeivel.

Ami összeköt címmel jelent meg magyar és horvát nyelvű irodalmi antológia a Jelenkor folyóirat szerkesztésében. A kiadvány része az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program keretében megvalósuló PArt (Promotion of Contemporary Art Across the Border) című projektnek. A kötet tematikája és címe illeszkedik a projekt mottójához: „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak”.

A pályázat fókuszában a két testvérváros, Pécs és Eszék viszonya áll, az antológia szövegei más magyar-, illetve horvátországi városokat is elhelyeznek a térképen, a szerzők is szorosan kötődnek ezekhez a helyszínekhez. A kötetben 38 alkotó műve jelenik meg, változatos irodalmi műfajokban (versek és prózák mellett drámarészlet is bekerült az antológiába). A kötet magyar anyagát Ágoston Zoltán, a horvát szövegeket Medve A. Zoltán válogatta.

Az Interreg-projektben a Jelenkor folyóirat fontos szerepet tölt be, szerkesztőségünk már több rendezvényt is lebonyolított. Az antológiát az ősz folyamán több irodalmi rendezvényen is bemutatjuk, az erre vonatkozó információkat honlapunkon közöljük. Az ingyenes kötet korlátozott példányszámban átvehető személyesen a Jelenkor szerkesztőségében, illetve a folyóirat rendezvényein.

2021-07-21 18:36:00