Egymásra néző ablakok

Fiatal horvát és magyar képzőművészek kiállítása

A szerk.

A PArt elnevezésű horvát–magyar együttműködési program keretében nyílik kiállítás csütörtökön a Csontváry Múzeumban. A Jelenkor Alapítvány szervezésében megvalósuló tárlaton 22 fiatal horvát és magyar művész munkáját állítják ki.

 

Egymásra néző ablakok címmel nyílik kiállítás a Csontváry Múzeumban, amelyen fiatal horvát és magyar művészek munkáit állítják ki. A Jelenkor Alapítvány rendezésében létrejövő program az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program keretében megvalósuló PArt (Promotion of Contemporary Art Across the Border) című projekt fontos része, melynek célja a határmenti régió kulturális értékeinek népszerűsítése, valamint a szomszédos ország kortárs irodalmi, képzőművészeti és zenei színterének megismertetése a horvát és a magyar közönséggel.

A kiállítást megelőző nyílt felhívásra legfeljebb 35 éves művészek nyújthattak be pályamunkát. A több mint ötven beérkezett pályázatból Biacsics Renáta, a kiállítás kurátora válogatta ki azt a 22 művészt, akiknek munkái bekerültek a tárlat anyagába. A kiállító művészek: Mihael Bađun, Ena Bajuk, Balogh Kristóf József, Becskei Andor, Csorba Réka, Horváth Zsófi, Icsa Antal, Gyenes Júlia Boróka, Lengl Orsolya, Magyar Ágota, Marosi Panni, Nagy Evelin, Nagy Zsófia Magdolna, Poór Dorottya, Seregi Fanni, Szabó Kornélia, Tétényi Gabriella, Törteli Lilla, Vári Zsófia, Závorszky-Simon Márton, Zombori Dóra, Zsigrai Eszter.

A kiállításmegnyitó június 10-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Csontváry Múzeumban. A kiállítást Gnándt Ferenc, a PTE Művészeti Karának doktorandusza nyitja meg. A tárlat az év folyamán Kaposváron és Nagykanizsán is látható lesz.

 

 

2021-06-08 09:00:00