Heti programsoroló

A szerk.

Kezdődik a tavasz, Pécsen virágzik az irodalmi élet. Kritikai szalon Esterházy Péter új regényéről, Irodalmi Diszkó a kortárs észak-amerikai irodalomról, beszélgetés Danyiil Harmsz első magyar nyelvű kötetéről. 

 

Tavasszal folytatódik a Művészetek és Irodalom Házában a Kritikai szalon, az új pécsi beszélgetéssorozat nemrégiben megjelent szépirodalmi művekről. Március 5-én Esterházy Péter Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat – című regényéről vitatkozik Vilmos Eszter moderálása mellett Bagi Zsolt, Pálfy Eszter és Takáts József.

Március 6-án Irodalmi Diszkó következik. A Strausz Tititában zajló eseménysorozat idei első állomásán az észak-amerikai irodalomról lesz szó. A kortárs termés ismert és kevésbé ismert szerzőiről Sári B. Lászlót és Gyukics Gábort kérdezi Stemler Miklós.

A szervezők az Alexandra Kiadó jóvoltából három ajándékkönyvet is kisorsolnak az estre látogatók között:

Chuck Palahniuk: Kárhozott
Charles Bukowski: Shakespeare ilyet nem csinált
Raymond Chandler: Kedvesem, isten veled!

Március 7-én Danyiil Harmsz Esetek. Válogatott írások című kötetéről beszélget Keresztesi József Hetényi Zsuzsával, a kötet összeállítójával és fordítójával a Művészetek és Irodalom Házában. Az orosz avantgárd szerző (1905–1942) írásaival magyarul eddig csupán folyóiratokban, antológiákban, illetve egy gyermekeknek szóló versválogatásban találkozhattunk. Az Esetek az első magyar nyelvű kötet, amely átfogó képet ad a munkásságáról.

A programokra a belépés ingyenes.

 

 

2014-03-03 16:00:00